INGREDIENCE: Na těsto: 6 vajec, 100 g mandlí 250 g jemné hořké čokolády, 70 g másla, 140 g cukru, 2 lžíce rumu, 50 g ovesných vloček, 2 lžíce mouky, 1 sáček do pečiva.
Na náplň a ozdobu: 2 lžíce rumu, 2 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce másla, 100 g jemné hořké čokolády, ½ l šlehačky, 1 sáček vanilkového cukru, 12 plátků čokolády, kakao.
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mandle spaříme a sloupneme slupku. Jádra umeleme nebo nasekáme najemno. Čokoládu nastrouháme najemno. Máslo utřeme s cukrem a se žloutky, které přidáváme postupně. Pak do máslového krému zapracujeme ovesné vločky, nastrouhanou čokoládu mandle a rum. K těstu přidáme 2 lžíce mouky a prášek do pečiva a důkladně zapracujeme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme metlou sníh z bílků. Troubu předehřejeme na 220 °C. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Vlijeme těsto a povrch uhladíme do roviny. Pečeme na střední příčce trouby asi 40 minut, případně po této době zkusíme špejlí, zda jíž je upečený i střed dortu. Po vyndání z trouby necháme korpus ve formě vychladnout, pak ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Vnitřek vychlazeného korpusu vydlabeme tak, že nám zůstane jen si 1cm vysoké dno a 3 cm široké okraje. Vydlabanou dortovou hmotu jemně rozdrobíme , pokapeme rumem a necháme vsáknout. Ovesné vločky nejprve za stálého míchání na másle dozlatova opražíme, pak rozemeleme. Čokoládu najemno nastrouháme. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha. Asi 2/3 hmoty smícháme s opraženými vločkami, nastrouhanou čokoládou, dortovou drobenku a s rumem. Touto směsí naplníme vnitřek dortu a povrch uhladíme do mírně vyklenuté koule. Zbytek šlehačky naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou špičkou. Na okraj nastříkáme ozdobné pusinky a směrem ke středu pásy. Zdobení zakončíme plátky čokolády, které přitlačíme šikmo mezi jednotlivé šlehačkové pásy. Celý povrch ještě troch posypeme kakaovým práškem.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,98 | Hodnotilo: 1365 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA